Hjem » Blog » 3 Metoder Til at Organisere Dine HæKleopskrifter
3 metoder til at organisere dine hækleopskrifter cover

3 Metoder Til at Organisere Dine HæKleopskrifter

Overblik og orden i tingene giver ro – lige som at hækle – og det gør det også når du kan finde den hækleopskrift, du har brug for nu! Det handler om at organisere det!

Du kender det sikkert godt!? Du har vildt lyst til at hækle en helt bestemt ting – LIGE NU – men du kan simpelthen ikke huske, hvor du har set opslaget om det eller hvor du nu har fået det gemt henne.

Dengang du så denne super lækre hækleopskrift tænkte du, at “det kan jeg da sagtnes huske, hvor er”!...Øh nej, det kan du så ikke alligevel.

Vi bliver nemlig bombarderet af så mange oplysninger dagligt, at hjernen nogen gange må sortere i, hvad den har lyst til at huske.


Skal vi ikke sammen lave om på det, så du ikke skal bruge tid og hjernekræfter på at lede efter “nålen i høstakken” og så få lidt styr på alt det du drømmer om at få hæklet?

Så læs videre!


Hvis du får lidt system i dine hækleopskrifter, så spare du en masse tid på forgæves at lede, og kan i stedet bruge den sparede tid på at nå flere af drømme hækleprojekterne. Det lyder da ikke dårligt, vel?

FÅ HER 3 METODER TIL AT ORGANISERE DINE HÆKLEOPSKRIFTER!

Organisere både de hækleopskrifter du har hæklet, og dem du godt kunne tænke dig at hækle en dag.

1. Printe-metoden:

mapper

Dette er måske ikke den mest miljøvenlige og fylder mest, men nogen af os har stadig brug for at se tingene på papir og ikke en skærm. Så du kan vælge at printe hækleopskrifterne ud, og så organisere dem i mapper. Mapperne kan have forskellige kategorier, som du synes er mest logisk for dig.

Fx. En mappe der indeholder hækleopskrifter du har hæklet færdig. Her kan du også vedlægge garntype, størrelse på hæklenål og farve ved og ellers notere det der er nødvendigt at huske til hvis du skulle hækle det samme projekt igen.

Eller en mappe med det du en dag gerne vil hækle

For at gøre det endnu mere overskueligt i mapperne, så brug faneblade til at fordele hækleopskrifter i forskellige kategorier som fx. huer, tæpper, babylegetøj, tasker osv.

I denne metode kan du tage den hækleopskrift du vil i gang med ud af mappen og have med dig imens du er i gang med hækleprojektet, og bagefter gemme det i mappen igen.

2. Computer-metoden

computermetoden

Som i printe-metoden, så kan du også sortere og gemme dine hækleopskrifter i mapper på din computer. Du kan evt. lave et alfabetisk kartotek eller lave det system som er bedst og mest logisk for dig. 

Ulempen her er at en computer kan gå ned og du kan miste det der er gemt. Samtidig fylder den mere at have med sig, når du skal sidde og hækle.

Dog kan du selvfølgelig printe den opskrift ud du har brug for hen af vejen.

3. Online-metoden

onlinemetoden

Denne metode er nok den mest sikre og mindst pladskrævende af slagsen, og så kan den bruges på det medie du bedst kan lide. Om det så er på computer, iPad eller mobiltelefonen.

Metoden er nemlig at gemme dine hækleopskrifter på et online gemmested.

Hvis du har iPad eller iPhone, så er et godt sted at organisere dine hækleopskrifter iBook. Og der er også mulighed for at gemme det i iCloud.

Men hvis du ikke lige har et digitalt udstyr fra Apple, så er der helt sikkert også andre muligheder som fx Dropbox

Min favorit er helt sikkert Google Drev. Mange af os har en googlekonto i forvejen – fx da du oprettede en e-mail adresse. Så dette er en mulighed der gør det let at finde din hækleopskrift næsten lige meget, hvor du er. Mobilen har vi stort set med os alle vegne, så nu er der ingen undskyldninger for ikke at hækle  😂.

googledrev til at organisere hækleopskrifter

Trello

Jeg har for nylig gjort mig en ny opdagelse i at holde mig organiseret, og det er med Trello. Et helt fantastisk værktøj til at organisere alt i dit liv faktisk (det kunne være flere blogindlæg i sig selv) Så det synes jeg var værd at nævne i endnu en online metode til at organisere dine hækleopskrifter. Tag et kig på det her og se om det vil være noget for dig: www.trello.com

trello som metode

Jeg har både i Google Drev og Trello delt mine hækleopskrifter ind i kategorier. Det giver mest mening for mig, men find din egen metode.

Måske er det en blanding af metoderne, men jeg anbefaler dog kun at bruge 1-2 af metoderne af gangen. Ellers synes jeg logikken i at få overblik over hækleopskrifterne ryger lidt. 

Du er nu blevet introduceret i lidt forskellige metoder at organisere dine hækleopskrifter, men måske du har en helt genial måde at skabe overblik over alle de fristende hækleopskrifter? Så del den endelig gerne herunder i kommentar.


close

Hækl din egen "Springtime Clutch"!

Du bliver samtidig tilmeldt til at modtage nyhedsbreve og tilbud. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping Cart
Scroll til toppen