Kender du dine egne livsområder?

Vi har i de seneste uger kigget på, hvor din tid flyver hen. Du har muligvis fundet din indre motivation til at ændre nogle ting i din hverdag. Senest har vi kigget på, hvad dine tanker kan gøre, og hvordan du med nye power sætninger kan ændre dine tanker i positiv retning og få troen tilbage på dig selv.

I dette indlæg skal du gøre status over dit liv og udarbejde en slags tilstandsrapport over, hvordan dit liv ser ud lige nu – både i forhold til tilfredshed og tidsforbrug. Vi skal kigge på dine vigtigste livsområder.

Hvilke områder i dit liv fungerer godt, og hvilke vil du give mere opmærksomhed og tid?

Hvor har du brug for balance i dit liv?

Føler du dig træt, stresset eller bare utilfreds, så er det tegn på ubalance i dit liv. Det er tid til at slukke for autopiloten og stoppe op! Tid til at træde et par skridt tilbage og få sat tingene lidt i perspektiv.

Hvis der er områder i vores liv, der ikke bliver passet og plejet, så opstår der en indre utilfredshed.

“Livet er som en cykeltur. For at holde balancen, må du hele tiden bevæge dig.”

– Albert Einstein

Vi skal finde en balance, der er rigtig for dig. Det er kun dig, der kan beslutte, hvilke livsområder der er vigtigst for dig. Der er ikke nogen færdig formel.

Tid til at finde din notesbog frem…

Du skal nu lave en ministatus og finde dine 8 vigtigste livsområder. Som inspiration er der her denne liste ( find gerne selv andre livsområder, der er vigtige og relevante for dig):

BørnØkonomi
KærlighedReligion
SundhedMotion
Personlig udviklingKarriere
PassionUddannelse
FamilieFritid
VennerSjov
HelbredParforhold
BoligSelvforkælelse
SpiritualitetAndre?

Var det svært? Husk at dine livsområder er afhængig af, hvor du er i livet og kan ændre sig med tiden. Men lige nu skal du have fokus på 8 livsområder der er vigtig for dig LIGE NU!

Tegn et skema i din notes bog – eller download et lige til at udfylde nederst i indlægget.

Du kan også tegne et livshjul, som Michael Kold beskriver nærmere HER

Livsområder
Skema til dine livsområder.

I første kolonne skal du indsætte de 8 livsområder der er vigtig for dig lige nu. I kolonnen med “tilfredshed”, skal du vurdere hvor tilfreds du er mit livsområde, hvor 0 er på ingen måder og 10 er fuldt ud tilfreds.

I næste kolonne kan du med fordel finde dit tidsskema frem fra tidligere og nu finde ud af om du bruger for meget, for lidt eller lige tilpas tid på de enkelte livsområder.

I kolonnen med “mental tid” skal du nu vurdere, hvor meget du tænker på det enkelte livsområde i forhold til, hvad du så får gjort ved det. For meget, for lidt eller tilpas.

Hvad fungerer ikke?

Du er nødt til at tage det fulde ansvar og ejerskab for det, der ikke fungerer i dit liv. Når du tager ansvar, opdager du, hvor stor indflydelse du faktisk har på dit eget liv. Det kan godt være en skræmmende følelse, men samtidig også fantastisk. Det kan faktisk virke som en hel befrielse, som også giver overblik og overskud.

Tre ting, der ikke fungerer (lige nu)

Ud fra din ministatus vælger du nu 3 konkrete ting, som ikke fungerer i dit liv lige nu (savner alene tid med kæresten, er i dårlig form, overtræk på kontoen). Notere dem i din notesbog og svar på følgende spørgsmål:

  1. Hvad fungerer ikke?
  2. Hvad kan du gøre for at få det til at fungere?

Beslut hvornår du vil gøre de forskellige tiltag, og sæt de ind i din kalender!

Hvilke livsområder fungerer for dig?

Du skal nu finde de positive briller frem og gennemgå dine livsområder for, hvad der så fungerer godt. Noter hvert område i notesbogen og svar på følgende spørgsmål:

  1. Hvad fungerer for dig?
  2. Hvorfor fungerer det? Fordi….

Tillykke! Du har nu fundet nogle af dine styrker. Ting og handlinger du bare har taget for givet, er rent faktisk dine personlige successtrategi. Med det mener jeg, at det er den helt personlige måde, du gør tingene på og som virker for dig. Disse strategier kan du fører over til de områder, der måske ikke fungere så godt.

2 thoughts on “Fokus på dine livsområder”

  1. Super spændende indlæg og det vil jeg helt klart lige prøve af. Jeg havde lige gået den sidste tid og tænkt på, hvad mine værdier her i livet egentligt er, og om de stemmer overens med min mand, så dit indlæg kom på det rette tidspunkt.
    Jeg har prøvet livshjulet før, det er rigtig fint, at se det på papir, men det med at finde de ting der ikke fungere og dem som gør, og så have fokus på dem, det tror jeg, vil være en stor hjælp for mig. Det skal i hvert fald have et forsøg 🙂

    1. Dejligt, at det har givet dig mod på at undersøge dine værdier noget nærmere. Det er en spændende proces!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.