Opskrift på Gul hverdagstaske – DEL 3

september 30, 2018 5 Af By Damsbak
Opskrift på Gul hverdagstaske – DEL 3

Endelig kunne jeg finde alle tingene frem for at vise jer, hvordan jeg har valgt at sætte lynlås og for i din hverdagstaske. Der er sikkert andre måder det kan gøres på, men det fungere for mig, og synes det giver et fint resultat. Jeg er i hvert fald rigtig tilfreds!

Hvad skal du have klar til at færdiggøre din hverdagstaske?

Udover den færdighæklede del, så skal der lidt lækker stof til. I denne har jeg fundet en bomulds rest med print i Stof 2000. Derudover skal der bruges to lynlåse med målene 18 cm og 45 cm. Jeg har fundet disse i Stof & Stil, der har dem til en rimelig pris. Så har jeg fundet hanke fra Go Handmade hos hobbii.dk. Jeg bruger også lidt vliesline til at stive det største for i tasken lidt af, for at give et bedre hold. Men det er en smagssag og lidt afhængig af, hvilken stoftype man bruger. Alt hvad der mangler nu er sytråd og en symaskine :). Er du klar til at færdiggøre DIN hverdagstaske?

Frem med målebåndet 😉

Så skal vi til at måle, for at få de rigtige størrelser af stof til:

  • den lille lomme foran,
  • det store rum
  • lommen som er monteret indeni tasken.

Altså i alt 3 dele.

Først måles taskens højde (her 24 cm). Derefter bunden som her er 10 cm og til sidst bredden (her 37 cm). Jeg vil sy hjørner ind, for at lave en mere firkantet bund, der passer bedst til denne hverdagstaske. Derfor regner jeg det store stykke til det store rum ud på følgende måde. For at finde længden af stoffet tager jeg højden to gange (48 cm) og lægger sammen med en  bund (10 cm). Når vi så lægger sømrum til bliver det i alt til 60 cm.

Bredden på tasken er her 37 cm og med sømrum på 1 cm i hver side, bliver det 39 cm.

Vi skal altså klippe et stykke der hedder 39 x 60 cm (kort fortalt).

Hvis nødvendigt, så klip også et stykke vliesline i samme størrelse.

Til den lille lomme skal “åbningens” bredde måles og hvor dyb lommen skal være. Min lomme måler 14 cm og jeg vil gerne have dybde på ca.13 cm. Derfor skal der her klippes et stykke i målene 16 x 28 cm (inkl. sømrum).

Til sidst mangler vi et stykke til inderlomme. Jeg kan godt lide en stor lomme, som jeg senere har mulighed for at dele i to lommer (se forklaring senere). Jeg klipper derfor et stykke på 28 x 32 cm.

Vi har nu 3 stykker

Lille lynlås-lomme foran.

Vi skal her bruge stykket på 16 x 28 cm og lynlås på 18 cm.

Lynlåsen placeret med retsiden op på retsiden af stoffet. Sy den ene side af lynlåsen fast med symaskinen. Derefter placeres den anden side af lånlåsen på den anden smalle kant på stoffet, og igen på retsiden. Sy den anden side på symaskinen.

Siderne skal nu syes, hvor lynlåsen ligger lidt fladt på den ene side øverst oppe.

Det er nu tid til at montere den i tasken. Det kræver lidt snilde at sy den på med symaskine, men det kan lade sig gøre, og eller kan det også sagtens lade sig gøre i hånden.

Lommen gemmer sig nu på indersiden af tasken, men det kommer ikke til at ses, da vi senere montere foret til det store rum.

Påsyning af hanke.

Min største udfordring i denne hverdagstaske er at sy hankene i. Ikke så meget det at sy dem, men mere at få dem til at sidde lige der, hvor de skal, så de ikke trækker sig og bliver skæve. Så jeg måler og bruger markører flere gange for at finde den helt rette placering. Når det så er gjort, er det med at finde garn og nål frem og begynde at sy dem fast. Jeg lægger garnet dobbelt for at få et mere fast hold. Jeg bruger det samme garn som til selve tasken.

Inderfor med lomme

Her bruges det store stykke på 39 x 60 cm. Hvis du vil bruge vliesline, er det nu du stryger det på.

Lommen skal nu syes klar 🙂 Fold den på midten på den lange side ret mod ret. Sy den derefter sammen, men efterlad en lille åbning til at vende stoffet. Inden den vendes, klippes hjørnerne af.

Når lommen er vendt, presser jeg den lidt med et strygejern, inden den får en stikning øverst og hvad man ellers vil pynte med inden endelig montering.

Find nu den rette placering øverst på det store stof og sy langs de to smalle sider og bunden. Hvis man ønsker det, kan man sy en stikning mere ned midt på lommen, for at få to mindre lommer.

Nu skal lynlåsen på 45 cm monteres på samme måde, som vi gjorde med den lille forlomme. Hvis du synes, kan du lave en lille pynte stikning langs lynlåsen, inden siderne skal syes sammen.

Vi skal nu lægge stykket sammen, så lynlåsen bliver bukket på midten. Sy tæt på lynlåsen, men ikke for tæt, og ned langs begge sider.

Fold nu “posen” lidt ud og lav et lille hjørne i hver ende forneden. Mål 5 cm fra spids og ned, og sy hen over hjørnet.

Inderposen skal nu monteres til selve tasken og det foretrækker jeg at sy fast i hånden. Det kan dog også lade sig gøre på symaskine.

Så er hverdagstasken færdig og klar til brug 🙂

Tillykke! Du er nået til vejs ende og har lavet din helt egen taske 😊. Er det ikke skønt?!

Jeg håber, du har fået glæde af denne guide, men skulle der være noget, der ikke er helt forståeligt, så læg endelig en kommentar.

Ligeledes vil jeg da gerne se jeres færdige produkter ud fra min guide og opskrift, så læg også gerne et billed eller to af dem ind her.

Find de andre dele af opskriften her:

DEL 1

DEL 2