Opskrift på Gul Hverdagstaske – DEL 1

november 26, 2018 11 Af By Damsbak
Opskrift på Gul Hverdagstaske – DEL 1

Jeg har efterhånden hæklet flere forskellige tasker - både i materiale og form. Her er dog min helt egen favorit, som jeg bruger hver eneste dag i mange sammenhænge. Nemlig min gule hæklet hverdagstaske.

Den har lige den rette størrelse til at kunne medbringe min Bullet Journal, notesbog til arbejdet, diverse opladere og en lille pose med hækletøj. De små indvendige lommer kan indeholde alle de små dimser og praktiske kvindeting, som ellers kan ligge og rode i bunden af tasken.

Jeg hæklede også en gul pung i samme mønster, men da den blev en lille tand for stor, så er den straks blevet forvandlet til penalhus, som jeg har stor glæde af at medbringe. Så heller ikke min kuglepen ligger og gemmer sig i bunden. Det er da fantastisk! Da den opfylder alle krav til, hvad jeg har brug for at medbringe i min hverdag, så har den fået navnet GUL HVERDAGSTASKE.

Jeg har fået enorm mange positive og dejlige henvendelser på min hæklet hverdagstaske, og det er da bare skønt! Det har også givet flere efterspørgsler - både på en opskrift, men også guides til min måde at montere lynlås. Derfor har jeg nu udarbejdet opskrift og guides på tasken her.

Dette skal du bruge til din hæklet hverdagstaske.

Jeg bruger en bund og hanke fra hobbii.dk. Derudover bruger jeg den dejlige gule farve fra DROPS love you 7 (reklamelink). Den er god at bruge - især hvis man gerne vil holde budgettet lidt nede for tasken. Både bund og hanke koster lidt, men det er jo en vurderingsag, hvad man gerne vil ofre.

Inden du går i gang....

I denne hæklet hverdagstaske bruger jeg dobbelttråd og nål 3,5. 

Du skal have styr på følgende masker i denne første del:

  • m : maske
  • lm : luftmaske
  • km : kædemaske
  • fm : fastmaske
hæklet hverdagstaske del 1


Opstart af bund på din hæklet hverdagstaske

01 

Start med at hente en løkke op af den midterste hul på den smalle ende.

02 

Derefter hækles km igennem hvert hul hele vejen rundt. Sørg for ikke at stramme alt for hårdt til.

03 

Når du når til første hul igen, klipper du garnet et stykke derfra og trækker den igennem sidste hul.

04 

Før derefter hæklenålen igennem første km, hent garnet og før det igennem.

05 

Før nu hæklenålen op nedefra det sidste hul og før garnenden ned igennem.

06

Du har nu to ender på bagsiden, som du binder en knude på og hæfter enderne ind.

07

Du skal nu til at hækle i km rækken på bunden. Start med at lave en løkke som sidder på hæklenålen, og start i samme ende som du startede med kædemasker.

08

Start i 3.km før det første hjørne.

09

Hækl nu 2 fm i hver af de første 3 km. I hjørnet hækles 3 fm, 2 fm i hver af de næste 21 km, 3 fm i næste hjørnemaske, hækl 2 fm i hver af de næste 6 km, 3 fm i næste hjørnemaske, 2 fm i hver af de næste 21 km, 3 km i det sidste hjørnemaske, km i den første fm. (120 masker).

10

1 lm (tæller for første fm), 6 fm, 3 fm i samme m (1.hjørne), 44 fm, 3 fm i sammen m (2.hjørne), 14 fm, 3 fm i samme m (3.hjørne), 44 fm, 3 fm i samme m (sidste hjørne), 7 fm, km i første lm (128 masker).

11 ​​​​

1 lm (tæller for første fm), fm i bagerste maskelænke hele vejen rundt. Afslut med km i første lm (128 masker).

Nu er bunden klar til din hverdagstaske

Sådan ser den ud fra den udvendige bund….

….og sådan fra den inderste bund.