Pumpkintaske
vaffeltaske

Der skal mange valg til for at lave din egen unikke taske. Mulighederne er mange og materialevalg kan være en udfordring at beslutte sig til. Derfor har jeg her lavet en lille beskrivelse over det, som jeg fortrækker og godt kan lide at anvende. Og ikke mindst, hvor det kan købes. Så find blok og pen, og planlæg din egen taske 🙂

Det allerførste valg er selve garnet.

Bomuld

Personligt kan jeg godt lide at hækle i bomuldsgarn og gerne i dobbelt tråd. Jeg bruger nål 3,5 der giver et godt hold i formen og giver tasken et robust udseende. Derudover kan man få garnet i et utal af farver og det handler kun om temperament, hvilken farve man tør kaste sig ud i.

Min gule hverdagstaske er hæklet i dobbelt bomuldsgarn . Mærket er DROPS love you 7 og kan købes for kun 8 kr. pr nøgle hos Fiksefingre.dk.

Sort er altid et sikkert valg og passer til alt, og det er også den farve, jeg får de fleste bestillinger i. Derfor har jeg fundet et super sted at købe det for næsten ingen penge. Det er hos Elmelydesign, hvor prisen på Scheepjes cotton 8 er helt nede i 3,40 kr. 

Merceriseret bomuld

Den merceriserede bomuld har mere glans og en større styrke, så den slides ikke så let som almindelig bomuldsgarn. Som en ekstra bonus sikrer det også en god formstabilitet og en flot glans. Den er lidt dyrere i indkøb på grund af den ekstra behandling, men jeg synes godt man kan ofre det ekstra for et flot resultat og tilfredshed. Du skal jo gerne bære din taske med stolthed :). Her vil jeg gerne anbefale den egyptiske bomuld som du kan få hos Rito.dk. Igen i et vælg af farver. Eller den merceriseret bomuld Scheepjes Catona fra Strikkes.dk.

Uld

Uld er et vildt lækkert produkt, og giver også vildt lækre tasker. Uld gør, at tasken bliver mere slidstærk og holder en pæn farve. Jeg lavede en uldtaske til en kunde i økologisk uld fra KreaDeluxe.com. Det var bare vildt lækkert at arbejde med, og ikke så hårdt for fingrene som bomuld i længden godt kan blive. Der er dog ikke den samme hold i tasken som i bomuldgarn, så ønsker man det samtidig med lækker uld, så man bruge hjælpematerialer til at stabilisere. Man kan enten bruge vlieseline i inder-foret eller også mosgummi. Der er sikkert flere muligheder, men det er dem jeg selv har afprøvet og har fin erfaring med.

Af andre uldgarn kan jeg helt klart anbefale Dale Garn Falk.  Du får her et lækkert uldgarn, som har en lang holdbarhed. Det betyder også, at det kan bruges og vaskes igen og igen uden at miste sin styrke, farve eller facon. Så skulle du være uheldig at din taske bliver beskidt, så kan den vaskes under uld program ved 40 grader.

Hank, rem og bund

Jeg vil i et senere indlæg beskrive lidt mere om, hvordan du kan hækle din egen bund. Der vil jeg også komme ind på, hvordan jeg gør bunden mere fast, hvis det er det man ønsker.

Der er dog også andre muligheder, og det er at købe en færdig taskebund og hækle tasken med udgangspunkt i den. Se hvordan jeg har gjort det med min gule hverdagstaske. Man kan hos Hobbii.dk købe dem i flere forskellige former, farver og størrelser. Det er kun fantasien der sætter grænsen.

Hobbii.dk har også flere bud på remme og hanke, hvis man ikke er til selv at hækle disse dele. Igen er det herfra jeg har brugt dele til den gule hverdagstaske :). Dog er der også et stort udvalg hos Rito.dk. Husk her også at overveje, hvad remmen skal hægtes fast i. Jeg er stor tilhænger af D-ringe.

Til sidst…..For & Lynlåse

For at alt bliver til en enhed med din egen unikke taske, så giver inder-foret bare den helt rigtige finish. Især hvis man har gjort noget ud af at finde et matchende stykke stof til sit garnvalg og farve. Jeg køber mange forskellige steder. Både i de almene stofbutikker, men jeg har også haft en del held med at finde flotte stofrester i genbrugsbutikker. Det handler kun om smag og behag.

Lynlåse kan være pebret i pris, men her vil jeg gerne anbefale Stof & Stil. De har et pænt udvalg og i god kvalitet, og så til en rigtig fair pris. Jeg har i hvert fald ikke fundet andre steder endnu, der kan tilbyde det samme.

Du kan også gå helt væk fra lynlåse, og så bruge fx magnetlåse eller andre smarte låsesystemer.

Så hvad skal du overveje inden du går i gang?

Disse 8 punkter skal du have på plads inden du handler ind og går i gang:

 1. Hvilken farve skal tasken have?
 2. Hvilken garntype kan jeg bedst lidt?
 3. Skal det være i enkelt eller dobbelttråd? (har betydning for, hvor meget garn der skal købes).
 4. Skal jeg have for i (evt. med ekstra lommer)?
 5. Vil jeg have lynlås eller en anden form for lukning i?
 6. Vil jeg have en fast bund i eller vil jeg selv hækle bunden?
 7. Skal jeg have skulderrem eller hanke i? Hvilket materiale skal de være i? Husk også her evt. D-ringe.
 8. Hvilket mønster vil jeg hækle min taske i?

Når du har haft dine overvejelser og fundet frem til en endelig beslutning…..ja, så er det jo bare om at få handlet ind og komme i gang!

Hvad mønster angår, så kan det være en udfordring i sig selv at beslutte, hvordan det skal se ud. Der er en masse inspiration at finde både på Pinterest og Instagram. Jeg vil også løbende komme med nye ideer og opskrifter. Jeg kan med dette afsløre lidt, at en opskrift på en Pumpkintaske er på trapperne 🙂

Rigtig god fornøjelse med din taske!

20 thoughts on “Hvad skal du bruge til din egen hæklet taske?”

 1. Jeg har hæklet i mange år , tæpper, bluser, jakker, gardiner og en enkelt Panda til mit barnebarn, jeg elsker at prøve nye mønstre og benytter mig meget af you tube. Jeg er 64 år og håndarbejde har altid været min måde at slappe af på, ved siden af tegner jeg også af og til, går også til kor, så mit liv er fyldt med kreativitet og min dejlige familie. Mvh. Majbritt Kølby

 2. Jeg hæklet mange forskellige ting, er gerne oppe tidlig ca kl 5 hver dag,så begynder min dag med hækling .
  Lige nu er jeg ved et slumre tæppe.
  Også hæklet jeg kræmmerhuse som jeg vil pynte med påsketing

 3. Jeg har altid lavet mange former for håndarbejde og lige nu er det hækling der topper.
  Så jeg lader mig inspirere til nye ideer, så derfor er det dejligt at a der vil dele deres flotte opskrifter

 4. Meg har hæklet de sidste 3 år og mest hæklede dyr. De sidste måneder er jeg begyndt at hækle punge og tasker. Dejligt med inspiration fra dig.

 5. Jeg har altid lavet meget forskelligt håndarbejde. Pt. er det mest hækling og strik når jeg har en ledig stund. Forsøger at give min viden videre til andre der gerne vil lære at hækle og strikke og er altid på jagt efter ny inspiration og nye ideer – enten til mig selv eller til at lære andre der brander for håndarbejde.

 6. Jeg har altid været meget kreativ, og elsker at hækle/strikke, jeg har lavet nogle tasker både til mig selv og gaver til veninder, jeg er vildt glad for mine egne tasker, men bliver også glædeligt inspireret af andre, bla dig og dine tasker mm. 🙂

 7. Hejsa har hæklet i flere år nu, og altid på jagt efter noget nyt. Elsker og sidde om aftenen og bare slappe af med min hæklenål, samtidig med at manden ser tv. Har også prøvet og hækle en taske, jeg brugte i flere år, men er blevet træt af den nu. Og vil gerne have en anden. Skal bare lige finde den rigtige først

 8. jeg har været ivrig hækler/strikker i 42 år
  hæklede halstørklæder til mine bamser som mit første projekt for 42 år siden er det blevet til forskellige tasker, sjaler og andet sjovt senest en fastnøgle foret med håndklæde som bide/gribe rangle til nu 11 mdr. dreng

 9. Det har virkats dukar, spetsar till allt möjligt som mest ligger i byrålådan, så väskor är ju en bra lösning att göra i virkat, dem kan man använda varje dag om man vill.

 10. Hej Anja
  Jeg har altid været meget kreativ, og elsker at hækle/strikke, jeg har lavet mange dyr små kjoler og nogle få tasker både til mig selv og gaver til veninder, jeg er har glad for min egnen taske, men bliver også glædeligt inspireret af dig og dine tasker mm. De er utrolige fine

 11. Jeg hækler, strikker og syer. Jeg finder ro i det. Da jeg ellers er en der springer rundt og har gang i 117 ting. Jeg har endnu ikke giet mig i kast med tasker, men det er planen og der faldt jeg over din side. Du laver utrolig flotte tasker. Håber modet en dag kommer og jeg kaster mig ud i dette. Garnet er købt til formålet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.