8 trin i dine overvejelser, inden du går i gang med din egen hæklet taske.

Der skal mange valg til for at lave din egen unikke hæklet taske. Mulighederne er mange og materialevalg kan være en udfordring at beslutte sig til. Derfor har jeg her lavet en lille beskrivelse over det, som jeg fortrækker og godt kan lide at anvende. Og ikke mindst hvor det kan købes. Så find blok og pen, og planlæg din egen taske med disse følgende 8 overvejelser.

1

Hvilken farve skal din hæklet taske have?

Den sikrer, og den jeg også får flest bestillinger på, er farven sort. Den er klassisk og passer til enhver situation. Den hænger også lidt sammen med den grå i nuancer fra lys til mørkgrå Skal der lidt mere spræl på, så er et farvet mønstret stykke stof rigtig smukt at beklæde den hæklede taske indvendig med.

Jeg synes dog også det er fedt med en mere anderledes farve, som orange, rød eller især gul, som er dejlig frisk. I sidste ende handler det om at du kommer til at elske din hæklet taske i lige netop den farve du er vild med. Og vær gerne modig med at sætte kontrastfarver i som inder foer. Det gør kun din egen hæklet taske helt unik.


2

Hvilken type garn skal jeg vælge?

yarn-1468907_640.jpg

Bomuld

Personligt kan jeg godt lide at hækle i bomuldsgarn og gerne i dobbelt tråd. Jeg bruger nål 3,5 der giver et godt hold i formen og giver tasken et robust udseende. Derudover kan man få garnet i et utal af farver og det handler kun om temperament, hvilken farve man tør kaste sig ud i.

Sort er som sagt altid et sikkert valg og passer til alt. Jeg er især vild med denne fraInfinity Hearts Rose 8/4 Garn Unicolor (reklamelink)

Merceriseret bomuld

Den merceriserede bomuld har mere glans og en større styrke, så den slides ikke så let som almindelig bomuldsgarn. Som en ekstra bonus sikrer det også en god formstabilitet og en flot glans. Den er lidt dyrere i indkøb på grund af den ekstra behandling, men jeg synes godt man kan ofre det ekstra for et flot resultat og tilfredshed. Du skal jo gerne bære din taske med stolthed. 

Her vil jeg gerne anbefale den egyptiske bomuld som du kan få hos Rito.dk (reklamelink). Igen i et vælg af farver.

Eller den som er min største farvorit i øjeblikket – nemlig Yarn and Colors Must-have. Den kan fåes i 100 farver og kan købes hos Freak On Purpose til en rigtig fornuftig pris!

Uld

Uld er et vildt lækkert produkt, og giver også vildt lækre tasker. Uld gør, at tasken bliver mere slidstærk og holder en pæn farve. Jeg lavede en til en kunde i økologisk uld fra KreaDeluxe.com. Det var bare vildt lækkert at arbejde med, og ikke så hårdt for fingrene som bomuld i længden godt kan blive. Der er dog ikke den samme hold i tasken som i bomuldsgarn, så ønsker man det samtidig med lækker uld, så må man bruge hjælpe materialer til at stabilisere. Man kan enten bruge vliesline i inder-foret eller også mosgummi. Et stykke fra en yoga-måtte er også rigtig anvendeligt. Der er sikkert flere muligheder, men det er dem jeg selv har afprøvet og har fin erfaring med.

Af andre uldgarn kan jeg helt klart anbefale Dale Garn Falk (reklamelink). Du får her et lækkert uldgarn, som har en lang holdbarhed. Det betyder også, at det kan bruges og vaskes igen og igen uden at miste sin styrke, farve eller facon. Så skulle du være uheldig at din taske bliver beskidt, så kan den vaskes under uld program ved 40 grader.


3

Skal min hæklet taske være i enkelt eller dobbelt tråd?

Om man vælge enkelt eller dobbelt tråd af sit valgte garn, afhænger af om du kan lide den mere “slasket” hæklet taske, eller den skal være mere fast og have lidt mere hold. 

De fleste af de opskrifter du finder herinde er i dobbelt tråd. Det er mit valg og synes det giver en mere robust hæklet taske. Igen er det en smagssag.

Så ønsker du en mere “slasket” taske, så hækl i enkelt tråd. Eller skal din hæklet taske have en mere fast form, så hækl med dobbelt tråd.


4

Skal jeg have inder foer i?

20200902_132815.jpg

Og hvad med lommer? Vil jeg lave rumdeler i og tør jeg bevæge mig ud i en indvendig lynlåslomme?

For at alt bliver til en enhed med din egen unikke hæklet taske, så giver inder-foret bare den helt rigtige finish. Især hvis man har gjort noget ud af at finde et matchende stykke stof til sit garnvalg og farve. Jeg køber mange forskellige steder. Både i de almene stofbutikker, men jeg har også haft en del held med at finde flotte stofrester i genbrugsbutikker. Det handler kun om smag og behag, og hvad ens pengepung er til.

Hos Stofgiganten (reklamelink) er der et hav af valgmuligheder til at finde lige netop det du mangler – om du så er til det mere spraglet eller ensfarvet. Jeg bruger for det meste bomuldstoffer – og sammen med vliesline giver det en perfekt form og hold til tasken.

Til dine mindre projekter har Panduro et udvalg af stofstykker, der passer rigtig fint til en hæklet pung eller clutch. I det hele taget kan det være smart at bruge stof der er tænkt til patchwork i disse mindre udgaver.


5

Vil jeg have lynlås eller anden form for lukning?

Lynlåse kan være pebret i pris, men her vil jeg gerne anbefale Stof & Stil. De har et pænt udvalg og i god kvalitet, og så til en rigtig fair pris. Jeg har i hvert fald ikke fundet andre steder endnu, der kan tilbyde det samme.

Du kan også gå helt væk fra lynlåse, og så bruge fx magnetlåse eller andre smarte låsesystemer. Lad dig inspirere med et rigtig fint udvalg her hos Rito.dk (reklamelink)


6

Skal det være en fast bund eller en bund jeg selv hækler?

frame_0000-400w-225h-0f.png

Det er muligt at hækle sin egen bund. Alt afhængig af, hvilken form man vil have tasken i, så kan man lave den firkantet, rund eller oval. Disse kræver et indlæg helt for sig selv.

Du kan også helt udelade bunden, så den hæklet taske bliver mere poseformet. Den metode bruges også tit i hæklet punge/clutch.

Der er dog også andre muligheder, og det er at købe en færdig taskebund og hækle tasken med udgangspunkt i den. 

Man kan hos Hobbii.dk købe dem i flere forskellige former, farver og størrelser. Det er kun fantasien der sætter grænsen.


7

Skal jeg have rem eller hanke i min hæklet taske?

Skal det være en kæderem? En læderrem? Hvilken farve skal den have. Eller er jeg mere til hank?

Denne beslutning kan først rigtig tages, når du har fundet ud af, hvordan du vil bruge din taske. Skal den være til pæn brug, eller skal den kunne holde til noget, når nu der skal være indhold i til en helt almindelig hverdag? Skal den med på cyklen, så kunne en cross-over rem være meget praktisk.

Fra Hobbii.dk har jeg har brugt hanke til hverdagstasken og de har flere bud på remme og hanke, hvis man da ikke selv er frisk på at hækle disse dele selv. 

Dog er der også et stort udvalg hos Rito.dk (reklamelink). Husk her også at overveje, hvad den evt. mulige rem skal hægtes fast i. Jeg er stor tilhænger af D-ringe.


8

Hvilket mønster vil jeg hækle min taske i?

Hvad mønster angår, så kan det være en udfordring i sig selv at beslutte, hvordan det skal se ud. Skal det være med reliefstangmasker? Skal den have bobler? Eller hvad med flotte blade?

Der er en masse inspiration at finde både på Pinterest og Instagram. Alt afhænger af  det niveau du er på hækleteknisk, men jeg vil påstå at alle kan hækle sin egen unikke taske uanset hvor erfaren man er.

Tillykke! Du har nu været igennem de 8 overvejelser.

Nu er det så om at komme i gang med dine indkøb!

Rigtig god fornøjelse med din egen hæklet taske!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping Cart
Scroll til toppen