Hjem » Blog » Mød Lise fra Freak on Purpose – og se hendes versioner af tasken med bladmønster.
Mød lise fra freak on purpose cover

Mød Lise fra Freak on Purpose – og se hendes versioner af tasken med bladmønster.

I dag vil jeg gerne præsentere jer for min første gæsteblogger og stor inspirationskilde – nemlig Lise Schandorff fra Freak On Purpose. I hendes webshop kan du købe fantastiske hæklede produkter . Både den lille clutch med tilhørende pung, udstyr til den lille ny og pynt til hjemmet. Derudover kan du finde sjove opskrifter på små hoddies-dyr og andet spændende. Så har hun også en masse fantastisk garn, som jeg stort set bruger i alle mine hæklede ting. Jeg anbefaler helt sikkert et kig på hendes webshop!

Hun er en af dem jeg har fulgt meget – både på facebook og instagram. Hun er en stor del i at jeg turde tage det store skridt, og selv begynde at blogge om hæklerier. Derudover at producere hæklede tasker og opskrifterne dertil.

Dette er også en lille opfølgning på forrige blogindlæg, om det at finde inspiration og bruge det i nye ideer. Jeg er både stolt og glad for, at jeg har kunne inspirere Lise til at lave hendes versioner ud fra min opskrift på tasken med 3D-bladmønster.


Læs hendes fortælling her

Hej. Jeg hedder Lise Schandorff og jeg har fået fornøjelsen af, at lave et lille gæsteindlæg her på bloggen.

Jeg driver til daglig webshoppen Freak On Purpose, hvor jeg har sælger egne hækleopskrifter og færdighæklede produkter.

Selv om jeg selv designer, sker det stadig, at jeg bliver vildt inspireret af andres designs. Det var præcis det, der skete, da jeg så Anjas fantastiske taske med 3D-bladmønster. Det var simpelthen kærlighed ved første blik.

For at prøve kræfter med mønstret, valgte jeg at lave en lidt mindre udgave af tasken uden flad bund, og resultatet blev bare så fint. Jeg valgte at bruge merceriseret bomuldsgarn i en rosa nuance.

pink bladpung
pink bladpung med foer

Her er en kort gennemgang af fremgangsmåden:

Først slog jeg 48 lm op (nål 3) og hæklede fm rundt på begge sider af lm-kæden (med start i 2. m). Det vil sige: 46 fm, 3 fm i sidste m,vend, 45 fm, 2 fm i sidste m. Jeg endte på den måde med et maskeantal på 96 (=16 bladstriber).

Dernæst hæklede jeg en omg stm, hvorefter jeg fulgte Anjas opskrift.

I toppen hæklede jeg 3 omg fm og en omg lm.

Garnforbrug: Ca. 2,5 nøgler à 50 gram.

Som sidste finish fik min taske et blomstret stoffor, en sandfarvet lynlås og en keramikperle.

Taskens færdige størrelse er 17 x 25 cm, hvilket gør den superanvendelig. Den vil fx også egne sig perfekt som en rummelig kosmetikpung eller som en lille pung til opbevaring af det hæklearbejde, du er i gang med.


En blå udgave…

blå bladpung
blå bladpung med foer

Jeg har efterfølgende lavet endnu en taske i en lækker, marineblå farve. Tasken har præcis samme størrelse som den rosa, men jeg har eksperimenteret lidt med mønstret, hvilket giver den et helt andet udtryk. Der er kun 3 m mellem hver ’stilk’ (i stedet for 5), bladene er mindre og hver anden ’stilk’ er helt uden blade.

Der kommer helt sikkert flere tasker i bladmønster fra min hæklenål fremover. Der er allerede masser af ideer til farver, størrelser og garntyper, der trænger sig på.

Hvis du vil følge med, kan du finde mig på

Instagram (@freakonpurpose) eller

Facebook (Freak On Purpose).

Jeg kan varmt anbefale dig at prøve mønstret af. Det er sjovt og afvekslende, og hvis du bare holder dig til et maskeantal, der er deleligt med 12, kommer det hele til at gå op i en højere enhed.

close

Hækl din egen "Springtime Clutch"!

Du bliver samtidig tilmeldt til at modtage nyhedsbreve og tilbud. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Shopping Cart
Scroll til toppen