Dette er en lille INTRO til det, du i tiden fremover vil kunne finde mere om i menuen FOKUS PÅ DIG.

Min story

Kender du det, at man ikke rigtig kan finde stop-knappen til autopilot? Tiden er forudbestemt for dig?

Det kører og kører bare derudaf. Som det første vågner jeg hver morgen, og der er knappen allerede aktiveret. Der er ikke tid til at være træt. Heller ikke til at mærke efter, at jeg faktisk er lidt ør i hovedet og maven er lidt urolig. Datteren skal have morgenmad, der skal pakkes ting og alle skulle helst gerne komme godt ud af døren. Jeg smiler og siger godmorgen – men indeni har jeg bare lyst til at putte mig tilbage under dynen og forsvinde.

Men hvor er nu mine nøgler? Og er der nu noget jeg skal huske at have gjort idag? Jeg har sådan på fornemmelsen, at der er noget jeg har glemt! Det begynder at hyle højere i ørerne. Det er lige som om alt bare larmer og lader ikke mit hoved få ro. Men det kan jeg jo heller ikke tillade mig, for arbejdet forventer jeg er frisk og klar kl.8.

Arbejdet kalder…

Jeg får afleveret min datter i børnehave og sætter mig ud i bilen. Jeg tager lige en dyb indånding og puster ud. Så starter bilen, og kører afsted til næste punkt på dagsordenen – arbejdet.

På arbejdet er autopilotten speedet lidt mere op. Jeg føler mig ikke rigtig til stede, men får da gjort det jeg skal. Der dukker flere opgaver op, som umiddelbart virker uoverskuelige. Det er jo en del af min jobbeskrivelse, så det kan jeg vel ikke tillade mig at sige nej til. Der er så mange lyd-mæssige indtryk og hele tiden bliver min omstillingsparathed sat på prøve. Jeg har lyst til at sætte mig ud i bilen og bare komme væk!

Så er det tid til mor-rollen…

Endelig er det tid til at tage hjem fra arbejde. Puster lige lidt ud i bilen og prøver at koble af på vej hjem. For lige som jeg træder ind af døren, skal jeg være parat til at være mor. Jeg skal være parat til at høre min glade datter fortælle om hendes dag. Så skal jeg være parat til lige at rydde lidt op, lave mad, vaske en enkelt maskine tøj og putte min datter i bad . Derefter skal der læses historie inden puttetid. Oveni skal jeg rumme, at datteren på 4 år kræver min hjælp og opmærksomhed samtidig med de andre pligter.

Tiden er endelig blevet til “sofatid” og jeg kan smække benene op. Jeg gør klar til at se et enkelt afsnit af en serie og hækle lidt videre på en taske. Vil lige tjekke kalenderen på mobilen inden – SHIT! Jeg har glemt datterens tid hos tandlægen i dag! Jeg vidste det bare!

En dag sagde det bare STOP!

En dag skulle jeg møde lidt sent. Min datter var afleveret i børnehave, og jeg prøvede at gøre mig klar til endnu en ny dag (på autopilot). Jeg var dødtræt, da jeg ikke havde sovet ordentlig i ,jeg ved ikke hvor mange nætter. Jeg kunne slet ikke overskue, det som jeg skulle nå denne dag. Mange tanker fløj igennem mit hoved. Hvad ville fremtiden bringe? – det skal her tilføjes, at min mor var på sidste vers med sygdommen ALS. Kan jeg overskue det jeg er i lige nu? Er jeg der, hvor jeg inderst inde ønsker det?

Min krop begyndte at ryste og jeg fik en trykken for brystet. Det var som om det blev svært at trække vejret! Det hylede i mine ører som en gal, og jeg havde en enorm trykken for ørerne. Inden jeg så mig om, så sad jeg der i mit køkken med morgenkaffen og bare stortudede!! Min krop og mit indre sagde STOP!

Det resulterede i en sygemelding med stress og depressions symptomer. Min tinnitus og lydfølsomhed var resultatet af længerevarende stress, som jeg ikke havde været opmærksom på.

Mine øjne har åbnet sig….

Denne oplevelse har vendt om på alt i mit liv. Jeg skal tænke anderledes i min fremtid med arbejde. Samtidig har det åbnet mine øjne op for, at jeg har ladet mig styre af andre og deres forventninger. Jeg har ikke givet mig selv lov til at mærke efter. Mærke efter, hvad jeg inderst inde har af ønsker for mit liv og min tid. Det er der lavet om på nu! Jeg er begyndt på en meget spændende rejse og den rejse vil jeg gerne dele med dig.

Mit nye fokus på tiden…

Min interesse på at have fokus på DIG og din TID kom, da jeg læste bogen:

“Travle kvinders guide til mere tid” af Dorthe Rindbo. (reklamelink)

Jeg har fundet en enorm ro og selvtilfredshed efter brugen af hendes redskaber. Hun har givet mig redskaber til at feje den dårlige samvittighed væk. Jeg har nu fokus på min egne drømme, mål og prioriteringer for livet. Og ikke mindst at blive bedre til at planlægge min tid. Det giver en enorm tilfredshed, og giver stille og rolig overskud til også at være der for andre. Her mener jeg primært din familie. Det er nemlig enormt vigtigt du har fokus på dig selv, for at kunne være noget for andre.

Derudover har den rigtig kendte japanske oprydningsekspert også haft en positiv indflydelse. For med ydre kaos er der som regel indre kaos. Jeg vil helt sikkert anbefale at læse hendes bog:

“Magisk oprydning” af Marie Kondo (reklamelink)

Der er også lavet en lille serie på Netflix, hvor man kan følge hende hjælpe forskellige familier igennem rodet. Jeg vil uddybe hendes metode i et senere indlæg, og hvordan det har haft god effekt i mit hjem.

Hvad kan du forvente i de kommende indlæg?

For at lykkes med at planlægge og styre din egen tid, så er det nødvendig at tage på en indre rejse først. Du skal derfor undersøge dig selv, og det vil jeg hjælpe dig med i de løbende kommende indlæg. De vil have følgende emner:

 • Hvad er din motivation?
 • Hvor bliver tiden af?
 • Tro på dig selv
 • Hvad er dine livs-områder?
 • Find dine inderste drømme
 • Find dine kerneværdier
 • Lær at sætte mål
 • Få styr på prioriteterne

Når du har fået styr på disse punkter, så er du klar til at rydde op i dit liv og hjem (her kommer Marie Kondo ind). Derefter er det tid til at blive god til planlægning. Mere om dette vil der komme indlæg om under menuen “Nemmere hverdag”.

Med den baggrund og de erfaringer jeg har gjort mig igennem tiden samt selv studie – vil jeg gerne dele lidt af det, der har virket for mig (her har hækling også haft en betydende effekt). Dog skal det huskes, at vi er forskellige og du skal kun gøre brug af det, som du kan mærke har virkning og giver mening for dig. Mit mål er blot at bidrage til, at du føler du kommer på rette kurs igen – uanset hvilken historie eller baggrund du har i rygsækken.

Rigtig god rejse til dig!

4 thoughts on “Skal tiden styre DIG eller er det DIG der styrer tiden?”

 1. Jeg er snart færdig med tredje år som sygemeldt med stress, angst, depression og nu også udbrændthed.
  Jeg har måtte lære at acceptere, at jeg ikke er en superwoman (længere), som både kunne arbejde i et krævende job med en psykopatisk chef, være spejderleder for andres børn, mor, hustru – og træne til marathon på én gang.
  I dag synes jeg, jeg har udrettet noget stort, hvis jeg bare får ryddet op på mit skrivebord eller sat en vask over.
  Jeg glæder mig til at følge dine indlæg.
  Kh Lene

  1. Kære Lene
   Jeg synes du stadig er superwoman, for du passer på dig selv og kan se positivt på selv de små ting.
   Dejligt du vil følge med på min rejse 🙂
   Kh Anja

 2. Kroppen er fantastisk til at fortælle os når tingene går for hurtigt eller ikke er i balance. Det kræver bare at vi forstår hvad det er kroppen prøver at fortælle, og det er ikke altid nemt at lytte og forstå. Så nogen gange må kroppen tage de svære skyts i brug og sørger for at vi tvinges til at lytte.
  For nogle år siden ignorerede jeg min krops signaler i mere end 8 måneder før jeg blev sat helt ud af spillet med arbejdsrelateret stress som udviklede sig til svær depression. Det tog mig 8 måneder at komme nogenlunde tilbage. Og med behandlingskrævende depression som varig følgesvend.
  Da jeg så for et par år siden fik en kronisk blodkræftssygdom, var depression igen ved at tage over sammen med et hav af bivirkningen af medicinen mod blodkræften.
  Jeg fandt ud af at at hækling er et fantastisk middel til at finde ro og glemme tid og sted og ikke mindst smerter. Og samtidig er man istand til at producere ting man selv og andre kan bruge. Man gør en forskel, både for sig selv og andre ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.